Wat zijn eigenlijk de voordelen van een magnetron(oven) voor mijn huishouden?

~ 0 min
19-07-2017 16:49

Om dat aan te geven kan ik U het beste een paar voorbeelden uit de praktijk geven. Zo is een magnetron(oven) de snelste ontdooimethode die we kennen. Men kan bijvoorbeeld vlees in een kwartier, of een haantje voor onder de grill in 20minuten ontdooien.

En dan het opwarmen van een maaltijd of gerecht, een bordje eten voor het kind dat wat later uit school komt, of voor de man die 's avonds later van zijn werk komt en toch nog graag van zijn warme maaltijd wil genieten. Die dingen zijn op geen enkele andere manier zo snel en toch zo smakelijk op temperatuur te brengen als met een magnetron(oven). Belangrijk is dat het eten niet 'opgewarmd' smaakt, dat de oorspronkelijke smaak behouden blijft. Bovendienkan er niets aanbranden en het voedsel droogt ook niet uit.

Niet alleen kunnen de groenten uit het vriesvak, zoals bloemkool, andere koolsoorten, erwten, gemengde groenten e.D. in porties snel worden ontdooid en meteen er achteraan op consumptietemperatuur worden gebracht. Ook verse groenten kunnen gaar worden gemaakt. Deze groenten behouden ook hun verse aanblik en ook de volledige pikante of natuurlijke smaken.

Het koken van vis, forellen, kabeljouw, visfilets e.D., maar ook het bakken van complete vissen geschiedt in een derde van de anders gebruikte tijd. En daarbij blijft de volledige voedingswaarde van de vis behouden.

Maar natuurlijk kan men ook in een groot gezin geheel conventioneel blijven koken, ook met de diepvriesvoorraad. Als men de voedingsmiddelen in porties invriest, kunnen ze snel met de magnetron(oven) worden ontdooid en snel op garingstemperatuur worden gebracht.

Gemiddelde beoordeling: 0 (0 Stemmen)

U kunt deze vraag niet becommentariëren