Het opwarmen van mijn gerecht duurt te lang. Hoe komt dit?

12-06-2017 14:56

Een Smeg Microgolfoven van de nieuwste generatie heeft geen draaiend plateau onderaan het apparaat. De huidige technologie zorgt ervoor dat de microgolven zich concentreren in het middelpunt van het apparaat.

Duurt het te lang voor uw gerecht opwarmt dan zijn dit de mogelijke oorzaken:

1. Plaats van het gerecht
  2. Keuze vermogen

Oplossingen:

1. Plaats uw gerecht nooit op de bodem van het apparaat daar op deze positie het minst aantal microgolven uw voeding zal bereiken. Zoals gemeld in de gebruiksaanwijzing, moeten de gerechten voor de bereiding met magnetron worden aangebracht in een schaal die op het rooster op het eerste niveau is geplaatst. Aan de zijkant van uw toestel (binnenkant deur) vindt u eveneens een instructietekening. Tijdens het gebruik van de magnetron voor het (her)opwarmen van vloeistoffen kan een vertraagd kookproces zich voordoen. Om dit fenomeen te voorkomen, dient u tijdens het opwarmen het meegeleverde kookstaafje (of een plastic, hittebestendige lepel) in de houder aan te brengen. Voor optimale resultaten met langdurige bereidingen met de functies magnetron en gecombineerd wordt aanbevolen om de levensmiddelen één of twee keer door te roeren.
  2. De meeste apparaten kunnen een vermogen leveren van 1000 Watt, controleer steeds het ingestelde vermogen voor u de magnetron opstart. Dit wordt weergegeven op de display van uw toestel. Te laag vermogen zorgt voor langere bereidingstijd. Te hoog vermogen kan leiden tot aangebrande gerechten, zeker aan de rand van de glazen schaal of hittebestendige pot.