Wat is de juiste afstand tussen een afzuigkap en een elektrische of gaskookplaat?

~ 0 min
19-05-2017 13:57

De afzuigkap moet minimaal 65cm en maximaal 75cm boven de kookplaat hangen. Bij een elektrische kookplaat mag de minimale afstand doorgaans kleiner zijn.
Gebruik bij de installatie de boormallen indien meegeleverd.
De afdichting tussen de uitblaastuit en het afvoerkanaal moet perfect afgedicht worden met tape of een slangklem.
Gebruik gladde kanalen, voor zover je hier invloed op hebt.
Vermijd vernauwingen en bochten. Is een bocht toch noodzakelijk, zorg er dan voor dat dit een ronde bocht is en geen haakse.
Flexibele afvoerslangen dienen zo weinig mogelijk gebruikt te worden. Als het onvermijdelijk is, trek de slang dan volledig uit en breng hem zo recht mogelijk aan. Toepassing van platte kanalen wordt afgeraden. Zorg voor een goede dakafvoer. Let er bij een afvoer via de buitengevel of via een spouwmuur op dat het afvoerkanaal de spouwmuur volledig overbrugt en iets afloopt naar de buitenzijde. Gebruik bij voorkeur een dubbelwandig kanaalstuk om condensvorming te voorkomen.
De luchtstroom die een afzuigkap kan verwerken, hangt af van de diameter van het afvoerkanaal en de vorm van de afvoerpijp.
De lengte van de pijp, een verandering in richting en verschillende oppervlakten van afvoerpijpen kunnen verschil in druk veroorzaken. Meest ideale diameter is 150 mm.</

Gemiddelde beoordeling: 0 (0 Stemmen)

U kunt deze vraag niet becommentariëren