Eetresten zijn niet verwijderd/borden blijven vuil

~ 0 min
24-05-2017 17:27

Mogelijke oorzaken:
Er zijn veel redenen die ervoor kunnen zorgen dat uw vaatwasser niet goed schoonmaakt. Hard water in de onderdelen of pijpen kunnen voorkomen dat het water goed doorstroomt en niet goed wegloopt. Een andere reden kan zijn dat uw vaatwasser soms het programma niet afmaakt, waardoor er resten achterblijven op uw vaat. Echter, een mogelijke reden dat uw vaatwasser niet goed werkt, is omdat hij gewoon ouderwets goed schoongemaakt moet worden. Verstoppingen en opbouw van vuil kunnen verminderd worden met een vaatwasmachinereiniger(product verkrijgbaar in de handel) Wanneer je vaak op lage temperaturen wast, kunnen de leidingen vervetten. Het is aan te raden om eens per maand een heet programma te draaien.

Oplossingen:
1. Check alle onderdelen handmatig om te zien of er blokkades zijn. Het kan zo zijn dat er een groter stuk eten of een klein stuk keukengerei vast zit in de filter van uw vaatwasser. Mocht u iets vinden, verwijder de filter en leeg de inhoud voordat u hem weer terug plaatst.
2. Hard schrobben van de hoeken, scharnieren en gaten van de sproeierarm kunnen blokkeringen in uw vaatwasser losmaken. Meestal is een geschikt reinigingsmiddel voor de reiniging van uw vaatwasser voldoende. Dit maakt zelfs de pijpen&buizen schoon.
3. Gebruik eens per maand een heet(hoger temperatuur) programma te draaien.
4. Tot slot, wees consistent met het schoonmaken van uw vaatwasser. Na 100 wasbeurten of elke drie maanden, afhankelijk van het gebruik, dient u de vaatwasser schoon te maken. Dit volstaat met het draaien van een leeg programma met vaatwasmachinereiniger. Een vaatwasmachinereiniger verwijdert vet en kalkaanslag en helpt uw vaatwasser onderhouden. Zo zorgt dit product ervoor dat uw vaatwasser op de top van zijn kunnen blijft presteren.   

Gemiddelde beoordeling: 0 (0 Stemmen)

U kunt deze vraag niet becommentariëren