Hoe kan het dat het vaatwastablet soms niet goed oplost?

24-05-2017 15:44

Mogelijke oorzaken:
Wanneer je een tablet gebruikt voor een kort wasprogramma, dan bestaat de kans dat het tablet niet geheel oplost.
Ook is het mogelijk dat het bakje niet (goed) open is gegaan. Misschien heeft iets het klepje geblokkeerd? Zorg er altijd voor dat het bakje goed droog is, zodat deze niet vacuüm zuigt als hij open moet gaan. Wanneer een tablet een oplosbaar omhulsel heeft, kan dit ook vastplakken als het in aanraking komt met vocht.
Het is ook mogelijk dat de sproeiarm geblokkeerd of verstopt is, waardoor de straal het wasmiddel niet goed uit het doseerbakje pakt.

Oplossingen:
- Gebruik ander programma
- Zorg er altijd voor dat het bakje goed droog is, zodat 'ie niet vacuüm zuigt als hij open moet gaan * controleer of sproeiarm niet geblokkeerd of verstopt is.